Bön & Brysselkålsallad

24 februari, 2009 7 av helenj

sallad
Har idag ätit denna goda Bön o Brysselkålsallad. Fantastiskt god. Har fått recetptet av min goda vän A-C, vill ni ha recetptet ?… forsättning…

 

Bön & Brysselkålsallad 4 pers.
400gr brysselkål
1 burk vita bönor, eller ½ burk vita och ½ burk röda kidneybönor
– koka brysselkålen som vanligt, låt den rinna av, skölj bönorna och låt dom rinna av

250gr körsbärstomater
3 finstrimmlade salladslökar
½ kruka hackad gräslök
40gr machesallad ( jag tog romansallad)

Halvera brysselkålen, blanda i tomat, salladslök, bönor, gräslök och sallad.

Nobissås

1 ägg
1msk  pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
½ tsk salt
½ dl rapsolja
½ dl turkisk yoghurt(10%)

Lägg ägget i kokande vatten i 3 min. kyl genast i kallt vatten, görp ur ägget och mixa det med en stavmixer med citronsaft, pressad vitlök, senap o salt. Tillsätt oljan droppvis under tiden, rör till sist i yoghurten.

Servera såsen till salladen.