Bön & Brysselkålsallad
Har idag ätit denna goda Bön o Brysselkålsallad. Fantastiskt god. Har fått recetptet av min goda vän A-C, vill ni ha recetptet ?… forsättning…
Bön & Brysselkålsallad 4 pers.
400gr brysselkål
1 burk vita bönor, eller ½ burk vita och ½ burk röda kidneybönor
– koka brysselkålen som vanligt, låt den rinna av, skölj bönorna och låt dom rinna av
250gr körsbärstomater
3 finstrimmlade salladslökar
½ kruka hackad gräslök
40gr machesallad ( jag tog romansallad)
Halvera brysselkålen, blanda i tomat, salladslök, bönor, gräslök och sallad.
Nobissås
1 ägg
1msk pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
½ tsk salt
½ dl rapsolja
½ dl turkisk yoghurt(10%)
Lägg ägget i kokande vatten i 3 min. kyl genast i kallt vatten, görp ur ägget och mixa det med en stavmixer med citronsaft, pressad vitlök, senap o salt. Tillsätt oljan droppvis under tiden, rör till sist i yoghurten.
Servera såsen till salladen.
Oj, det låter jätte-gott.
Jag älskar bl.a. brysselkål.
Tack för receptet.
Kram
Ser jätte fräscht ut – tyvärr har jag lite svårt för bönor, men man kan ju ta mindre av det.
Tack för gratulationen!
Och tack för detta recept!
Perfekt för en GI-are.
Låter gott och lite salt också, det gillas!
Kram, kram!
Bia
En smarrig sallad bjöd du på här 🙂 pusspåre leila
Attans att jag åter glömde efit-dagen…men har kollat in din! Din vårlängtan verkar svår, själv är jag ganska nöjd med årstiden, mars gillar jag då ljuset kommer åter samtidigt som det ännu är vitt och vackert på backen..
Min krånglande mage vill för närvarande varken ha bönor eller sallad, hoppas det blir bättre snart…
Ha en fin vecka!
People nollmray pay me for this and you are giving it away!
Eh ben voilà …me suis pris une "vague" à la lecture de ce billet…et mon petit-déjeuner est tout trempé…pas toujours sans risque la lecture d'un billet de Clara…^.^…mais toujours un plaisir…Très bonne journée…Surfing Jack…^.^…