Veckosallad

Strimla i en bunke:

1kg vitkål
1kg morötter
1 purjolök
1 paprika

Koka upp:

1dl olja
1dl äppelcidervinäger
2tsk strösocker (kan uteslutas)
1tsk salt
1tsk italiensk salladskrydda

Häll den varma vätskan över dom strimlade grönsakerna. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock. Vänd burken varannan dag, den blir godare och godare ju längre den står. Håller 1 vecka.

Det blir väldigt mycket, så jag har gjort en halv sats bara, det räcker länge det, och tar inte så stor plats i kylskåpet. Tänk på att ha en stor platsbytta eller liten hink.

5 Comments:

  1. Det lät gott!
    Den ska jag testa att göra.

  2. Har just funderat på nått sånt och här fick jag ju ett recept!

  3. mums.. jättegott

  4. Ja gör den… superduper god

  5. Jag igen. Jag brukar ta paprika som är inlagd men ska prova vanlig paprika nästa gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • För bilder och texter på denna webbplats gäller © hejaweb.se om inget annat anges.