Familje musli

Jättegod musli som jag gjort, fått receptet av en arbetskollega.

200g blandade nötter, tex mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter mm.
6dl dinkelflingor
6dl havregryn
2dl solroskärnor eller/och pumpafrön
1dl kokosflingor
1dl hela linfrön
3dl vatten
5msk neutral olja
3msk honung
2dl russin
2msk kanel

Sätt ugnen på 225g, Hacka nötterna grovt och lägg i en stor bunke. Tillsätt flingor, frön, gryn o kärnor (ej russin) Blanda vatten, olja och honung i en skål, vispa runt, sen häller du i det i andra bunken.
Rör om med händerna. Om du vill ha kanelsmak så kryddar du nu. Sen bred ut blandningen i en långpanna, grädda i 20-30 minuter, rör om då och då för muslin bränns lätt. Låt svalna och häll i russinen.
Förvara i burk med tätt lock.

Det går att variera grynerna med tex. fiberhavregryn, sojaflingor, kornflingor, rågflingor och övriga flingor, ta det du tycker är gott, prova gärna dig fram-

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • För bilder och texter på denna webbplats gäller © hejaweb.se om inget annat anges.